21 sept 2016

BULLET JOURNAL

Hola a totes!! Avui dimecres, dia de creació pròpia! i em veig amb la necessitat de contar-vos que enguany he deixat de banda l'agenda convencional, i m'he viciat al "bullet journal"!!!!!!!!!! ( les que em seguiu per instagram, no vos estic contant res nou ... ;))
I que puc dir-vos... m'encanta!!

No ho coneixeu?
Vos cont!

Un bullet journal és una llibreta buida on cada un va fent la seva agenda, a la seva manera. Una locura? Sí. Però enganxa moltíssim!! I més si ets de les meves, que t'agraden les xorradetes, lettering, dibuixets, i principalment fer moooltes llistes i graelles!

Per fer-ho pots emprar una llibreta qualsevol, ja sigui de retxes, quadrets, blanca... Però si vols començar en aquest món "por todo lo alto", no et pot faltar la llibreta DINA-5 de Leuchtturm1917 . I recoman totalment la de punts ( no sé com he viscut fins ara sense els fulls de punts). Una vegada tens la llibreta i un bolígraf, ja no necessites res més!
_____________________________
Hola a todas !! Hoy miércoles, día de creación propia! y me veo con la necesidad de contaros que este año he dejado de lado la agenda convencional, y me he viciado al "bullet journal" !!!!!!!!!! (Las que me seguís por instagram, no os estoy contando nada nuevo ...;))
Y que puedo deciros ... me encanta !!

¿No lo conocéis?
¡Os cuento!

Un bullet journal es una libreta vacía donde cada uno va haciendo su agenda, a su manera. ¿Una locura? Sí. Pero engancha muchísimo! Y más si eres de las mías, que te gustan las tonterías, lettering, dibujitos, y principalmente hacer muuuchas listas y tablas!

Para ello puedes utilizar una libreta cualquiera, ya sea de rayas, cuadros, blanca ... Pero si quieres empezar en este mundo "por todo lo alto", no te puede faltar la libreta DINA-5 de Leuchtturm1917 . Y recomiendo totalmente la de puntos (no sé cómo he vivido hasta ahora sin las hojas de puntos). Una vez tienes la libreta y un bolígrafo, ya no necesitas nada más!



Tot bullet journal segueix un poc una estructura.
En primer lloc és fonamental un índex, ja que no hi ha un ordre establert per apuntar les coses, i serà necessari tenir apuntat en algun lloc a quina pàgina puc trobar el llistat de llibres per llegir durant aquest any (per exemple).
__________________
Todo bullet journal sigue un poco una estructura.
En primer lugar es muy importante un índice, ya que no hay un orden establecido para apuntar las cosas, y será necesario tener apuntado en algún lugar en qué página puedo encontrar el listado de libros para leer durante este año (por ejemplo).



 En segon lloc un codi, per sabre el significat de cada símbol que emprarem en el dia a dia. N'hi ha de bàsics que sempre s'empren, però com tot, es poden adaptar.
___________________________
En segundo lugar un código, para saber el significado de cada símbolo que utilizaremos en el día a día. Los hay básicos que siempre se utilizan, pero como todo, se pueden adaptar.

Llavors aniràs de la part més general a la més concreta. Començant per un calendari anual ( en el meu cas de setembre a agost). 
___________________

Entonces iràs de la parte más general a la más concreta. Empezando por un calendario anual (en mi caso  de septiembre a agosto).



Tot seguit el registre de futur, un espai per posar tot allò que tens previst fer d'aquí uns mesos i encara no tens el lloc per apuntar-ho. Per exemple el mes de febrer tenc hora al dentista, ho apunt allà i així quan faci el mes de febrer, ho tindré en compte.
______________________
A continuación el registro de futuro, un espacio para poner todo lo que tienes previsto hacer dentro de unos meses y aún no tienes el lugar para apuntarlo. Por ejemplo el mes de febrero tengo hora al dentista, lo apunto allí y así cuando haga el mes de febrero, lo tendré en cuenta.



Ara comença l'aventura!Mes a mes. El que faig, és dissenyar tot el mes senser, per així poder apuntar les reunions, tutories o feines a fer durant aquell mes. Aquesta és la distribució que tinc jo, però si passegeu un poc per instagram, pinterest... veureu que hi ha mil maneres per fer-ho. N'hi ha que ho fan per columnes, altres dos dies per pàgina... depèn de les necessitats de cada un.
________________________________
Ahora empieza la aventura! Mes a mes. Lo que hago, es diseñar todo el mes entero, así puedo apuntar las reuniones, tutorías o trabajos que hacer durante ese mes. Esta es la distribución que tengo yo, pero si paseáis un poco por instagram, pinterest ... veréis que hay mil maneras para hacerlo. Los hay que lo hacen por columnas, otros dos días por página ... depende de las necesidades de cada uno.
Per acabar la part més divertida! apuntar tot allò que vulguis!!! En el meu cas, alguns exemples: llista de menjars per na Paula, calendari d'actualitzacions del bloc, llista de telèfons importants, graella de registre de visites al pediatre ( sí,  podem dir que quasi es la nostra segona residència)... Altres idees serien llistat de llibres per llegir o pel·lícules per mirar, aniversaris, pla de netetja...
_____________________
Para terminar la parte más divertida! apuntar todo lo que quieras !!! En mi caso, algunos ejemplos: lista de comidas para na Paula, calendario de actualizaciones del blog, lista de teléfonos importantes, tabla de registro de visitas al pediatra (sí, podemos decir que casi es nuestra segunda residencia). Otras ideas serían: listado de libros para leer o películas para mirar, cumpleaños, plan de limpieza ...








I la meva part preferida! La decoració, les lletres mones,els banners, els dibuixets... He de dir que això és un "plus". Si ets una persona poc manyosa, que no li agrada fer dibuixos, ni parafarnàlies... pots fer perfectament un bullet journal! Què tot això no t'aturi! Pots emprar segells, washi tape, bolígrafs de colors... o simplement res.
_______________
¡Y mi parte favorita! La decoración, las letras bonitas, los banners, los dibujitos ... Tengo que decir que esto es un "plus". Si eres una persona poco mañosa, que no le gusta hacer dibujos, ni detallitos... puedes hacer perfectamente un bullet journal! ¡Que todo esto no te detenga! Puedes emplear sellos, washi tape, bolígrafos de colores ... o simplemente nada.


Què trobes? T'animes??? Contem la teva experiència o els teus dubtes! Intentaré ajudar-te!
___________________
¿Què te parece? ¿ te animas? Cuentame tu experiencia o tus dudas, ¡intentaré ajudarte!



2 comentarios:

  1. M'encantaaaaa !!!! I ho estic provant, pero de moment emprant s'agenda tradicional que ja tenia comensada, pero crec que m'acabaré passant al bullet journal.
    Susana

    ResponderEliminar